Tarannà Teatre

Tarannà Teatre naix a Dénia a Juny de 1995, i és l’únic grup de la ciutat que ofereix, en aquell moment, una proposta teatral diferent al sainet a la localitat i la comarca, realitzant, com a grup amateur, muntatges com «T’Odie, amor meu«, dirigit per Antonia Díaz, «Lisístrata«, dirigit per Santi Gomar o «Allò mai vist«, dirigit per Sergi Claramunt.

Des de l’inici hem realitzat i produït diversos muntatges teatrals, i al mateix temps hem treballat en la formació dels components de la companyia, amb diversos professors. Amb aquesta formació hem anat aconseguint la professionalització dels membres del grup.

Vam conèixer el mon dels pallassos de la mà de Dafni Valor i Placid Rosaleny, i vam consolidar la nostra formació en aquesta tècnica amb Sergi Claramunt, director artístic de Payasospital, que a més de dirigir l’espectacle “Allò mai vist”, ens va donar a conèixer els Pallassos d’Hospital. Posteriorment vam muntar altres espectacles de pallassos com: “Les 5 estacions” i “La Clownputxeta”, de creació i direcció col·lectiva.

Hem representat les nostres obres tot arreu de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears.

A banda de realitzar nombrosos espectacles, hem participat i organitzat actes diversos arreu de la Comunitat Valenciana, com ara inauguracions de l’Espai Trobat de Benissa, representacions de sketchs en les gales de l’esport de Dénia, dinamització de les entregues premis del concurs de fotografia del grup Nodrissa o la inauguració dels actes commemoratius dels 50 anys de Cine a Dénia, on vam representar la nostra pròpia visió d’un dia de rodatge de la pel·lícula El capitán Jones.

També hem col·laborat en diferents causes solidaries, el que ens du a viatjar en dues ocasions als Campaments de Refugiats Saharauis, per a fer representacions de espectacles de clowns.

En la actualitat duguem a terme el projecte «TarannàsSOS, Pallassos d’Hospital» a l’hospital de Dénia, fent intervencions clown en diversos serveis per a adults i xiquets.

També treballem, junt a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Dénia, en la promoció de les Activitats en Família i en l’educació teatral dels joves espectadors, per a ser un bons espectadors en cada representació de Teatre en Família.

Ara mateix, cadascun dels actuals membres del grup, treballem en diferents muntatges teatrals a nivell individual, entre els membres del grup o contractant a altres artistes per a realització dels nostres espectacles, com ara: La Zebra Camil·la, Un Bon Regal pel Nadal o La Història de Ferdinand de Jaume Costa i Paqui Noguera; CoCoMikMik de Gloria Pascual i Toni Pérez; portem històries i contes arrel de totes les orelles disponibles amb la veu de Mónica Palacios; Y Sinembargo Te Queiro amb un grup de joves artistes dirigits per Toni Perez; Pedro i el Capitán, produït per Toni Pérez; i el musical El Palau de Parèmia, un mon de dones de Lluís El Sifoner, i f (el llibres de les cares) de Jovi Seser (Premi Evarist Garcia de teatre en valencià el 2017), produïts per Jaume Costa i Paqui Noguera.

En 2023 hem estrenat un nou musical, RIU RIU RIU, amb guió i direcció de Lluís El Sifoner.