EL PALAU DE PARÈMIA. Un món de dones.

El recorregut de “EL PALAU DE PARÈMIA” comença ja fa anys en la ment prodigiosa de Lluís Fornés (alter ego d’“El Sifoner”), i va veure una llumeneta el 10/10/2009, ja fa onze anys, en una lectura dramatitzada que varem fer a Jesús Pobre. En 2016 decidim dur-la als escenaris, reconvertint-la en un musical, amb les cançons de sempre d’”El Sifoner”, que parlen de les dones, i amb altres que ell escriu per esta obra.

El Palau de Parèmia és un obra transmédia amb contrapunt musical que pretén arreplegar, per a tancar-los en un bagul, tots els refranys, parèmies, frases fetes… que fan referència a la dona de manera negativa, i fer-ho  exhaustivament. Totes aquestes aniran al bagul justicier.  Les que ho fan de forma positiva, també les arrepleguem, però, evidentment, els donarem a cada part el seu tractament, aniran a la bústia violeta. En la representació convidem a tot el públic a dipositar totes aquelles expressions que es refereixen a la dona, de forma negativa o positiva.

L’espectacle es una tragicomèdia musical, que conta la historia de tres generacions de dones de la mateixa família.

Fitxa artística

Parèmia · Ikram: Paqui Noguera
Colombina: Eva Olivencia
Arlequí: Jaume Costa
Jèsica: Anna Gavilà (Actualment) / Rosita de los Santos
Vanessa: Ananà Olcina (Actualment) / Laia Far

Piano – Arranjaments musicals: Josep Pastor

Autor i Director: Lluís Fornés “El Sifoner”

Fitxa tècnica

Ajudant de Direcció: Paqui Noguera
Regidor: Josep Martín
Càsting: Toni Pérez
Llum i So: Levi Barnickel · Albert Signes
Vinyeta: Josep Martín
Audiovisual:  Ximo Guardiola · J&P
Vestuari: LACUS 
Confecció: Rosa Puig · Conchita Cervera · Pepi’s · Trida Signes
Espai Escènic · Disseny Gràfic:  J&P
Producció i realització: Jaume Costa i Paqui Noguera

Un espectacle de Tarannà Teatre.

“EL PALAU DE PARÈMIA és una idea que el meu amic Antonio Fraguas FORGES, va passejar un temps per la ràdio, i vaig decidir furtar-li-la, que per a això estan els amics. Era una obra de teatre a l’ús, de la qual es va fer una lectura dramatitzada el 10/10/2009, en un bellíssim racó de la Marina, de nom històric Benissadeví.  Ara és una obra transmèdia que ha anat rebent noves aportacions, del  2009 a l’actualitat i, finalment, ha incorporat el contrapunt ideològic de les cançons, que l’han convertit en un musical que suma emocions, problemes, ironies i melodies  sifoneres -unes populars, altres d’estrena absoluta-  en un contrast tan real com la vida.  No és una obra militant; és, simplement, el treball conscient del grup Tarannà Teatre que, ara i ací, lluita contra la masclera violenta i repressora, amb la paraula i la música. Finalitat: que, d’una manera reflexiva i agradable, adquirim consciència de la importància de les idees en la cultura tradicional, especialment quan són reaccionàries i es dediquen a apuntalar una ideologia patriarcal-funesta universal. Pareix una il.lusió. Volem que siga tan real com efectiva perque la utopia es troba més prop que la lluna, i a la lluna ja hem arribat.
Lluís Fornés”

Podeu veure el text complet de l’obra i les parèmies que hem anat arreplegant al blog que varem inaugurar el 8 de març de 2016: elpalaudeparemia.wordpress.com.

I seguir l’actualitat en facebook: www.facebook.com/elpalaudeparemia