Lisístrata nova fórmula

Lisístrata nova fórmula

Lisístrata és una comèdia d’Aristòfanes de l’any 411 aC, segurament presentada a les Dionisíaques ciutadanes, que ocupa el moment culminant de l’art aristofànic.
Els desencerts polítics dels homes atenencs, que una vegada més s’han embolicat de mala manera amb la guerra contra Esparta, fa que les dones, mogudes per Lisístrata, es rebel·len: acorden d’abstenir-se de mantenir relacions sexuals amb els marits i amb els amants fins que els homes no signen la pau.
Fins ací l’argument de l’obra del màxim representant de l’anomenada comèdia antiga.
Però per què nova fórmula? NOVA FÓRMULA perquè l’efecte còmic naix precisament de la confrontació de la realitat amb l’absurd. Però precisament de la seua absurditat trau la seua força. La comicitat provoca la transformació que permet superar el conflicte. La deformació grotesca, paradoxalment, permet a l’art d’apropiar-se de la realitat i incidir en ella.

Fitxa artística:

Lisístrata Alícia Ripoll, Vileda Paqui Noguera, Terreta Gloria Pascual, Ariel Mari Franç Torres, Palmolive Patricia Montaner / Rosa Vallés, Luzil Victòria Cardona / Arminda Castejón, Ajax Toni Pérez, Calgonit Cèsar Monzonís, Asevi Xàvier Díez / Enric, Norit Josep Dimas Montiel, Perlan Jaume Costa / Joan Segura, Vernel Paco Bertomeu, Neutrex Dani Redondo, Évax Vicenta Gimeno / Sonia Escrivà, Tàmpax Josep Lluis Ronda / Vicent Llopis

Direcció: Santi Gomar 

CARTELL Castejón, ADAPTACIÓ TEXTOS J. Dimas Montiel, Santi Inocencio Artur Ruiz, ESPAI ESCENIC Santi Gomar, ESCENOGRAFIA I ATREZZO Carles Montero, J.Dimas Montiel Santi Inocencio, VESTUARI I MAQUILLATGE Josep Vicent Llopis PERRUQUERIA Boro, IL·LUMINCACIÓ Edu Bolinches SO Santi Inocencio, REGIDOR Paco Bertomeu PRODUCCIÓ Tarannà Teatre.

«Desgraciat el poble que només te filòsofs, intel·lectuals, comerciants de subversió que es miren tot el dia el melic i coven el seu ego. Un tall d’hipòcrites i cínics. Uns covards de merda… com tots vosaltres?»

«Totes les dones ho fan. Es a dir, que totes les dones no ho fan… Mira, ninguna no ho ha de fer fins que no acabeu amb la guerra.
La guerra? Què ha de vore la guerra en el fet que ho fem o no ho fem?»